Het team achter het team

Een team van mensen zet zich inmiddels in voor onze Stichting. Mensen met verschillende capaciteiten, maar vooral mensen met een hart voor topsporter en onze Gemeente. We zijn dan ook erg blij en trots dat we pure topsport-kenners zoals Jaap de Groot, Eddy Bank, Johan de Wit aan ons hebben kunnen binden. Los van dit 'team achter het team' hopen we dat meer mensen zich willen inzetten voor onze doelen. Denk bijvoorbeeld aan PR-matige zaken.

Eddy Bank

Eddy Bank (46 jaar) reisde jarenlang als professioneel tennisspeler de wereld rond. Na zijn actieve carrière werd hij travelling coach van Jong Oranje (KNLTB). Hij ontwikkelde zich binnen de tennisbond tot Bondscoach Jong Oranje. Hij begeleidde diverse talenten als Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Kiki Bertens vele jaren in hun groei naar de top.


Zijn gedrevenheid, passie voor (top)sport en doelgerichte arbeid zijn belangrijke eigenschappen binnen zijn visie om het maximale uit iedere sporter te halen.

Jaap de Groot

Jaap De Groot is woonachtig in Volendam en heeft in de loop der jaren een grote liefde ontwikkeld voor het palingdorp. Professioneel zag Jaap bij zijn 1e WK voetbal in 1978 Rob Rensenbrink in de verloren finale tegen Argentinië in de laatste minuut op de paal schieten. Nog 9 WK’s en 10 EK’s voetbal zouden er volgen, evenals 4 Olympische Zomerspelen en 4 Winterspelen!


Hij is sinds 1975 in dienst bij De Telegraaf en sinds 2006 hoofdredacteur sport, heeft in zijn vak en in de topsport alles gezien en alles meegemaakt. Het zorgde voor een mooie vertrouwensband en geestelijke connectie met de inmiddels overleden voetballegende Johan Cruijff. Als prominent lid van de Nederlandse Sportraad heeft hij een nog steeds groeiende interesse in hoe sport als maatschappelijk fenomeen een zo goed mogelijke borging kan krijgen in het overheidsbeleid. Hij wil zich vanuit die ervaring dan ook graag inzetten voor de voorbeelden van de toekomst via Stichting Olympic Volendam.

Johan de Wit

Edammer Johan de Wit had als 27-jarige schaatstrainer/coach met de ploeg APPM (2005-2006) al zijn eerste successen te pakken. Na ervaring te hebben opgedaan bij meerdere ploegen en schaatsers kwam Japan in 2015 op zijn pad en sindsdien is hij Bondscoach van Japan. 


In de eerste 3 jaar als trainer van de allrounders, maar sinds het verlengen van zijn contract in 2018 voor alle bondsploegen. Dit heeft bij de Spelen van Pyeongchang in februari 2018 geleid tot grote successen. Onder zijn leiding greep Miho Takagi zilver op de 1.500 meter, Nana Takagi goud op de massastart en werden de Japanse vrouwen op de ploegenachtervolging olympisch kampioen. Ook kroonde Miho Takagi zich afgelopen maart tot wereldkampioene allround in Amsterdam.


Johan over Ringen: ´Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om met minimale middelen tot topprestaties te komen. Ik wil me hier dan ook graag aan verbinden en we gaan de komende tijd kijken waar en hoe ik mijn ervaring en kennis in kan zetten om de topsporters uit onze Gemeente te helpen richting Tokyo 2020.´

Dirk Tuip

Dirk Tuip was in zijn vorige leven aanvoerder van misschien wel het beste handbalteam dat er ooit is geweest in Nederland. Een profavontuur ging in duigen door een blessure aan zijn schouder. Hij werkte daarna 2 jaar binnen het Johan Cruyff Institute als marketingmanager om het gedachtengoed van Johan over topsporters en onderwijs op de kaart te zetten. Sinds een aantal jaren bouwt hij aan een growth marketing bureau genaamd SearchUser en FacilityApps, een app platform voor workforce management en Internet of Things.


Dirk spant zich verder in voor de toekomst van de paling als bestuurslid van Glasaal Volendam BV.

Tom Koning (penningmeester)

Tom Koning (40) is een sportman bij wie oranje bloed door de aderen stroomt. Al vanaf zijn vierde is hij supporter van FC Volendam. Zijn droom om zelf voor FC Volendam te spelen is helaas nooit uitgekomen. Wel heeft hij bij de zaterdagamateurs van Volendam in bijna elke team gespeeld. En tussen zijn 17e en 23e in de zaal op eredivisieniveau bij Succes, Hoornse Veerhuys en Kras Boys. Een gescheurde kruisband dwong hem het zaalvoetbal vaarwel te zeggen. Maar het (oranje) bloed kruipt waar het niet gaan kan: Tom staat nog steeds in de spits van RKAV Volendam 7. En hij speelt graag een partij tennis, padel of golf, is regelmatig te vinden in de sportschool, sponsort diverse verenigingen en is lid van het jeugdbestuur van RKAV Volendam.

 

Behalve oranje bloed heeft Tom een sporthart dat blauw, geel, zwart, groen, rood klopt: de kleuren van de Olympische ringen. Daarom is hij penningmeester geworden van Ringen om Volendam. Als eigenaar van Hein Koning Administratie en Belastingadvies, het kantoor dat hij van zijn vader heeft overgenomen, kan hij topsport en zijn kennis van financiën dagelijks combineren. Met liefde heeft hij zijn voetbaldroom ingeruild voor een Olympische droom: een Volendamse sporter die deelneemt aan de Spelen. Daar levert Tom graag zijn bijdrage aan. 

Jack Schilder (1987-2019)

Jack is op 15 juni 2019 veel te jong overleden na een vreselijk ziektebed. Hij was onze secretaris en we zullen hem nooit vergeten. De liefde voor sport was Jack met de paplepel ingegoten. Zijn vader Klaas heeft zijn leven lang op hoog niveau gevoetbald en gezaalvoetbald en is al reeds 20 jaar werkzaan bij FC Volendam. Het kon dan ook niet anders dan dat Jack ervoor koos om de opleiding Sport management en marketing te volgen aan de HES in Amsterdam. 


Na deze studie is Jack terecht gekomen in verschillende online marketing posities bij onder andere HotelSpecials.nl, Albelli.nl, Blokker en CheapTickets.nl. Na verschillende online marketing functies heeft hij de overstap gemaakt naar rb2, een bureau dat technische web applicaties bouwt in hun kantoren in Nederland, China en Singapore. Als operationeel manager was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van het bedrijf maar heeft hij ook een eigen product in de markt gezet genaamd YourZite.