Kandidaatsporters voor Tokyo2020

De volgende sporters maken kans op de Olympische Spelen van 2020.

Sanna Veerman

Sanna Veerman (16) is vanaf de jongste jeugd bijna elk jaar Nederlands kampioen turnen geworden in haar leeftijdscategorie.


Sinds 2018 is Sanna lid van het Nederlands team met o.a. Olympisch kampioen Sanna Wevers en Eythora Thorsdottir en maakt als nieuwkomer zeker kans op Tokyo. Het laatste jaar werd ze geteisterd door pech en blessures waardoor de prestigieuze America Cup aan haar neus voorbij ging. Ze is echter vastberaden om de 30 trainingsuren om te zetten in prestaties op het allerhoogste niveau.


bekijk het laatste nieuws van Sanna

Luc Kroon

Luc Kroon (16) is een van de grootste zwemtalenten van Nederland. Diverse jeugdrecords, al decennia in handen van Pieter van den Hoogenband, zijn inmiddels in zijn bezit.


Het leven van Luc is volledig afgestemd op zwemmen en de realisering van zijn absolute droom om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen. Daarvoor zijn naast vele trainingsuren ook vele nationale en internationale wedstrijden nodig om zichzelf te blijven ontwikkelen.


Marnix Kolkman

‘Wat goed is, komt snel’. Als dit ooit bij een atleet van AV Edam heeft gegolden is het wel bij de nu 16-jarige Marnix Kolkman. Vanaf het moment dat de 7-jarige Marnix ontdekte dat atletiek helemaal ‘zijn ding’ was won hij bijna alles waar hij aan de start verscheen. Op het jeugd-NK van 2018 bleken de stokken van polsstokhoogspringer Marnix Kolkman te kort en te licht. Hij belandde boven de 4.50 meter. Hij moest stokken lenen van een andere atleet om de wedstrijd te kunnen voortzetten.


Als de groei door blijft zetten op deze manier, geldt Marnix als een hele serieuze kandidaat voor de OS van Tokyo 2020.

Jessica Schilder

Jessica Schilder (19) doet al meer dan 10 jaar aan kogelstoten. Ze is meerdere keren NL kampioen geworden. Ze veroverde in 2015 zilver tijdens het European Youth Olympic Festival (EYOF), werd als jongste deelneemster in 2016 op het WK U20 12e van de wereld. In 2017 werd ze 5e op het EK U20 in 2017 en na een teleurstellend verlopen WK van dit jaar (3 mislukte pogingen) probeert ze zich nu te kwalificeren voor het EK onder 23 in 2019. De limiet daar is 16 meter en Jessica´s PR ligt op 16.24.


Jessica’s grootste ambitie is om de Olympische Spelen te halen, en ook aan andere belangrijke wedstrijden mee te mogen doen. Denk bijvoorbeeld aan de Diamond League wedstrijden. Jessica vindt het heel belangrijk om dit op een eerlijke en schone manier te bereiken, en wil het belang van schone sport graag uitdragen naar andere sportfanaten. Verder is ze student Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academie, zodat ze haar vele trainingsuren kan combineren met haar studie.


bekijk het laatste nieuws van Jessica

Merel Conijn

Merel Conijn behoort op dit moment op haar leeftijd bij de absolute top van Europa op meerdere afstanden. 

Merel is één van de grootste schaatstalenten van Nederland en heeft veel potentie. In een aantal afstanden hoort ze op dit moment bij de top van de wereld in haar leeftijd. Ook is ze NL kampioen allround. Merel ziet deelname aan de World Cup voor junioren als het volgende doel.


Dit jaar traint ze voor het eerst bij het RTC NoordWest (Regionaal Trainingscentrum) zodat haar trainingen en totale begeleiding naar een hoger niveau zouden gaan.

Bart Buikman

Bart Buikman (19) is een van grootste skateboardtalenten van Nederland en behoort tot de top van Europa. Als jongste deelnemer van het Olympisch kernteam staan er voor Bart een aantal belangrijke kwalificatiewedstrijden op de agenda en maakt hij kans om Nederland te vertegenwoordigen in Tokyo 2020 waar hij zich helemaal voor geeft.


Na het afronden van zijn studie Marketing & Communicatie aan het Johan Cruyff College (juni 2019) kan Bart zich volledig focussen op zijn skateboardcarrière. Met hard werken door middel van trainingen in het Olympisch trainingscentrum, diverse andere skateparken en training in de sportschool maakt Bart zichzelf sterk om de wereldtop te behalen. Hij reist hiervoor de hele wereld rond en streeft zijn doel/ droom na: Professioneel Skateboarder zijn!


Volg Bart op Instagram om zijn weg naar de Olympische spelen te volgen.

Debbie Bont

Profhandbalster Debbie Bont is ook kandidaat voor Tokyo. Zij heeft echter aangegeven geen directe ondersteuning nodig te hebben, wat we begrijpen gezien haar profstatus.


Vanuit de Stichting Ringen om Volendam blijven we in nauw contact met haar om te zien of de situatie veranderd.

Ken jij een toptalent in onze Gemeente?

We zoeken sporters uit de Gemeente Edam/Volendam/Zeevang die (grote) kans maken om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen of Paralympische Spelen van Tokyo 2020.


Ken jij iemand? Meld hem of haar dan aan via info@ringenomvolendam.nl of via het contactformulier.